Radioapparat med cd.spelare

Maxi ica hässlewholm: cdspelare, radioapparat, med

är 6-20 V på LV och MV och 4-35 V. Märkligt nog anges på båda Graetz-apparaternas bakstycken ett rör mer än vad som ingår, selenlikriktaren räknas som rör. Det är fortfarande en riktigt bra radio för distanslyssning med bandspridningsbanden 19, 25 och 31 m märkta med både frekvens och våglängd. Denna har kostat 850 kr (11847 kr) fast jag slapp undan apple itunes account sign in med en femtilapp på auktion. Den övre 3 dB-gränsen är 7 kHz och uteffekten 1 W vid klippgränsen. Tjerneld hade nära samarbete med Gylling Co som vid den tiden använde amerikanska rör för att undgå patentkonflikter, sådana är även orsaken till att de två MF-stegen använder tetroder istället för pentoder. Jag bytte tre nedgångna rör, fyra läckande kondensatorer och två säkringar och så parallellkopplade jag selenlikriktaren med kiseldioder för att eliminera spänningsfallet i den. Högtalaren 9602 (7 ohm) med permantmagnet har 8-tums diameter med resonansfrekvens 110 Hz och fast diskantkon, den kan frånkopplas av den som vill använda hörlurar. Märkligt nog saknar skalan våglängdsangivelse på LV och MV, endast stationsnamn finns men de är försedda med kanalnummer. En radiogrammofon i mellanklassen är Grundig K41 S från 1958/59 som då kostade 1350 kr ( 17264 kr ). Luxor Diplomat 399L från 1951 var företagets flaggskepp med en prislapp på 775 kr (12649 kr). Skalan är inte anpassad för skandinaviska kunder, vilket märks dels på att Motala saknas, dels på att FM-bandet upptar ett flertal stora tyska sändare. En märklig detalj är att de små högtalarna inte är monterade direkt på frontplattan utan sitter på böjda plaströr som mynnar ut på framsidan. Eftersom MF är så låg som 140 kHz är spegelfrekvensundertryckningen dålig på KV trots HF-steget och piptoner förekommer när spegeln hamnar inom samma rundradioband. Radiodelen behövde endast byte av en kopplingskondensator och lätt trimning men jag höjde uteffekten då jag tyckte att slutrören kördes onödigt sparsamt. Samma karakteristik har 915X. Bandomkoppling och stationsförval sker med motordrift och fem förvalda stationer kan programmeras för vilket som helst av våglängdsbanden.

Basåtergivningen är skral och i bruksanvisningen med rekommenderas högtalarna. Ljudkvaliteten är mycket god men registerknapparna är överflödiga. Den permanentmagnetiska åttatumshögtalaren med resonansfrekvens 65 Hz har utgångstransformatorn 8 Hy monterad på en fästvinkel och uttaget för yttre högtalare ligger parallellt med primärlindningen med anodspänning på sig. Chassit är identiskt med Philips B5X61A och H5X63.

Ta med dina favoritlåtar och -stationer var som helst med den slimmade cd-bergsprängaren ZS-PE60.CD-Spelare för till exempel, verkstan.

Gratis taxiutbildning Radioapparat med cd.spelare

EM80, den är i nyskick så jag betalade star 150 kr för den. Känsligheten med min generator är därför så låg som 2040. EF89, en olämplig metod för en kristallpickup som behöver minst 1 Mohm impedans för att ge god basåtergivning så därför använder jag en fälteffekttransistor som impedansanpassare. Ja, känns dock snålt, kVingången har gjorts för högohmig antenn. Typ av produkt, dimensioner BxHxD 228 mm x 351 mm x 158. Integrerad CDspelare, stationslägena ställs in med skruvar på tangenternas undersida. En auktionsfirma i Landskrona sålde denna samling i mars 09 och september 09 och mars. Men jag utjämnade kurvan genom ett motståndsbyte i motkopplingen. EL84, ett enda KVband, fininställningsratt och våglängdsomkopplare på sidan, originalet med magnetisk pickup kopplades till radion via en isolationstransformator. En så söt liten radio för sängbordet kunde jag inte motstå 918, eabc80 5 Överföringen från spaken sker med bowdenkablar och tonkontrollen styr även MFbandbredden genom att ändra avstånd mellan spolarna i ena MFtransformatorn.

Det är min bästa 1940-talsradio, när jag har ställt in frekvensen hörs stationen där utan vidare letande om konditionerna tillåter, och jag har byggt in en detektor för SSB.Anodspänningen har höjts med hjälp av en kiseldiod över likriktarröret.

  • john51277
  • 02 Jun 2018, 06:40
  • 1072